top of page

Even neem ik de tijd - Authentic Movement - schrijfsels #06Ik kom binnen en groet jou in stilte. Zoals ik doe. Mijn ogen draaien even vluchtig naar jou toe om dan in één oogwenk naar de lege ruimte te kijken. De rest van mijn lichaam volgt mijn hoofd. En plots blijf ik stilstaan.


Mijn rug is naar jou toegedraaid. Ik stap niet verder de ruimte in. Ik her-inner me.


Ook al voel ik een aanzwellende neiging in mijn lichaam om me om te draaien. Ik doe het niet. Jou iets vragen. Dat is niet de afspraak tussen ons. Mijn vingers krullen zich tot een lichte vuist.


Ik wens dat ik dat niet gedaan heb. Jij kunt dit zien. En dat wil ik nu even niet. Te laat. Zucht.


Het is een kwestie van vertrouwen. Kan ik dit vertrouwen? Mag ik gaan? Mag ik echt gaan? En durf ik de ruimte nemen? Louter voor mezelf ! En zal ik ook terugkomen?


Een kleine siddering trilt zich een weg naar boven, doorheen mijn rug. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat niet ziet. Gelukkig maar. Ik wens hier even niet gezien te zijn. Ook al sta ik nu breeduit met mijn rug naar jou. Nee, ik wijs jou niet af.


Even neem ik de tijd. Of duurt het lang? Té lang?


Echt, Ik moet me dit even her-inneren voor ik verder kan. Het doet er niet toe hoe veel tijd ik hiervoor nodig heb. Ik neem mijn tijd. Ik mag. En ik voel het nu heel sterk aanwezig als een noodzaak. Vooraleer ik opnieuw ‘JA’ kan zeggen. Ja kan voelen. ‘Ja, je mag gaan’, kan horen. In mezelf. Niet van jou. Het is belangrijk dat het uit mezelf komt. Deze keuze dient steeds gemaakt te worden. Diep. Het maakt me wakkerder. Het ondersteunt me om hier bij te zijn. Bij mij. Hier. Bij jou. Met jou.

(Els Soetaert)

 

Hoe beschrijf je wat niet in woorden te pakken is? Dit schrijven is geen betrachting om AUTHENTIC MOVEMENT te definiëren en vast te leggen. Omwille van de meanderende aard van dit Luisterend Bewegen, - om het snel even in andere woorden te benoemen- , kan ik enkel een bedding aanbrengen waarin ik Authentic Movement op haar eigen-aardige wijze kan laten stromen. Meanderend wens ik je te prikkelen, nieuwsgierig te maken, goesting te geven, om zelf het helende bewegingsveld van de open ruimte in te gaan :)

 

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page