top of page
TAKE A BREAK - kick-off - 21092022 - teaser_Moment(3).jpg

WIE IS ELS

visie - achtergrond - cv

Scroll Down

CONTACT

Wens je een afspraak bel naar:

                0486/ 27 65 53

 

> voor meer info kun je bellen of mailen (zie hiernaast)

> inschrijving voor lessenreeksen of workshops gebeuren via het formulier bij desbetreffende reeks of workshop

> de adressen voor de lessenreeksen of workshops vind je onder desbetreffend item

> bekijk via jouw mutualiteit wat mogelijk is voor eventuele tegemoetkoming (alternatieve zorg en begeleiding, sport, babywatergewenning)

praktijk OPEN

> praktijkadres nabij Ronse:

Rue de la Durenne 26

7912 Saint-Sauveur

> zwembad nabij Ronse:

Piscine Atlantid

Rue de Lusseignies 2

7911 Frasnes-lez-Buissenal

Dankjewel voor jouw interesse ! Ik neem zodra ik kan contact met jou op of mail je de gevraagde inlichtingen door. Lieve groet, Els

> voor ONLINE betalen (Fintro), Els Soetaert

rekeningnummer : BE12 1420 6310 5292

WIE is Els

Sinds 2001 volgde Els (1970) meerjarige opleidingen in diverse complementaire therapievormen gaande van relaxatie en manuele therapie tot ervarings- en lichaamsgericht proceswerk, pre-, peri-,  en postnatale therapie, shock- en traumatherapie 'op het land' en 'in het water'. 

Elk van deze body-mind gerelateerde begeleidingsvormen (zie ook OPLEIDNGEN) nemen als uitgangspunt ons voelend en bewegend lichaam, ons gewaarzijn en bijhorend proceswerk.

Sinds jaren werkt Els op zelfstandige basis en geeft ze individuele therapie zowel 'op het land' als 'in het water'. Ze gaf vele jaren zwemles aan kinderen en volwassenen. Els assisteert(de) en begeleidt(de) verscheidene waterworkshops en opleidingen in binnen-, en buitenland. En ze begeleidt ook sinds jaren lessenreeksen 'op het land'.

foto_ElsSoetaert_springend_edited_edited.png

In haar  jeugd deed ze aan competitiezwemmen en zeilen. Water ligt haar nauw aan het hart, maar ook vrij bewegen, dansen en wandelen in de natuur geeft haar leven.

Voordien werkte ze als choreograaf, performer en beeldend kunstenaar (www.roundface.be / www.facebook.com/Ilselucels). Vandaag creëert ze opnieuw beeldend werk.

Samen met haar achtergrond in een veeljarige zen meditatiepraktijk zorgt dit voor een eigen 'touch'.

 

Aarzel niet haar te contacteren wanneer je op zoek bent naar bijkomende ondersteuning en persoonlijke groei : 0486/ 27 65 53

Somatisch? Lichaamsgericht?

Soma, is oorspronkelijk een Grieks woord en staat voor: lichaam.

Het is eigenlijk correcter om te zeggen: ‘het lichaam ervaren van binnenuit. Met andere woorden: vanuit het lijf ervaren, met het lichaam verbonden.

Zowel tijdens de individuele begeleiding als in de groepslessen leer je opnieuw deze verbinding te maken en leer je vertrouwen op de wijsheid en inherente genezende kracht van je lichaam.

Ons lichaam is ons huis en grond en is ons voertuig door welk wij leren en groeien, en waarmee wij communiceren en ons uitdrukken in de wereld.

Lichaam en geest (body-mind) zijn niet van mekaar te scheiden en zijn in voortdurende wisselwerking.

Een levend lichaam is steeds in beweging en heeft een wetend vermogen waar we op mogen (leren) vertrouwen.

In plaats van te denken dat het lichaam ‘een ding’ is, een gebruiksvoorwerp, enkel aan te wenden om je voort te bewegen en hard te werken of te sporten, …. en dus jouw lichaam enkel als een object te benaderen, dat goed of slecht functioneert, zien we in de diverse somatische therapieën dat het lichaam benaderd wordt als een subject.

We ‘hebben geen lichaam’, we ‘zijn’ lichaam.

De duale splitsing tussen lichaam en geest wordt hier niet gemaakt, we zijn een ‘bodymind, een geheel’.

We gaan niet ‘over’ het lichaam spreken, maar ‘vanuit het lichaam’, het lichaam laten spreken, …

Daartoe dienen we, of toch velen onder ons, de verbinding met het lichaam opnieuw te leren maken, en ernaar te leren luisteren, en dit op een andere wijze dan we meestal gewoon zijn.

Zowel tijdens de individuele begeleiding als in de groepslessen leer je opnieuw deze verbinding te maken en leer je vertrouwen op de wijsheid en inherente genezende kracht van je lichaam.

OPLEIDINGEN en CV

Opgeleid en gecertifieerd als

> GUIDED DRAWING® en Initiatic Art Therapy 

   (Institute for Sensorimotor Art Therapy)

 

> Dans- en Bewegingstherapeut (AgapeBelgium)

 

> TRE® - provider, Tension and Trauma Release Exercises (via SOMAPSY)

> Integratief Creatief Therapeut (aan de Educatieve Academie)

 

> Gestaltcoach (aan het IVC)

> Integrative Aquatic Therapist (IAT), combineerd waterwerk met de psychologie van shock en trauma en de psychologie en bewegingsontwikkeling van pre-, peri, en postnatale periode (www.davidsawyertherapy.com)

> Watsu-practitionar, Healing Dance practitionar, Jahara specialist (Basia Szpak-Borst, Kim Kontoolas, Harald Dull, Inika Spence, Alexander Georgeakopoulos, Arjana Brunschwiler, Mario Jahara, Tova, Osnat FLiess-Douer)

 

> Fasciatherapie, methode Danis bois (www.fascia.be, getuigschrift)

> Cranio Sacraal Therapeut (Integratief Creatief Therapeut, Gestaltcoachvoor Iedereen: Etienne Peirsman, Marije Baken,Tina Vervaeke) 

> Haptonomie (Frans jr., begeleidend werken op haptonomische basis) 

> Shiatsurelaxatie therapeut, Fasciatherapie mdb ( aan het Oost-West Centrum, getuigschrift)

IMG-20211029-WA0007.jpg

Verder ook ervaring in: TA CHI, QI GONG, Slow Move (Sensoriële beweging en introspectie), algemene massage, Aquamoving, AI CHI, ZEN meditaite en zenboeddhisme

Artistiek parcours


Vanaf 1999 werkzaam als regisseur/performer/kunstenaar, zette vele artistieke projecten op, meer informatie en beeldmateriaal op de website: www.roundface.be, nu enkel via facebook: Ilselucels
 


Studies/ algemeen


Middelbare studies Wetenschappelijke B te Nieuwen-Bosch, Gent
Universitaire opleiding architectuur aan het Sint Lucas te Gent (1988-1993). Bijkomende studie/ervaring: G.A.S.- opleiding stedenbouw aan het K.U.L. (1994-95)


Publiceerde de jaren nadien gedichten (Immuun en Olifant) en een kortverhaal (White Spirit) in het tijdschrift Gierik/ NVT.


Twee jaar Dramatische Kunsten aan het RITS/ Brussel (1996/8) en een stage bij ANTIGONE; stage en productieassistente - augustus 1998 tot maart 1999 - bij NEEDCOMPANY (Jan Lauwers en Grace Ellen Barkey).

CONTACT

bottom of page