top of page

INTEGRATIEF SOMATISCHE MEDITATIE

We have the know-how you need.

Scroll Down

CITAAT

INTEGRATIEF SOMATISCHE MEDITATIE biedt jou een zachte vorm van meditatieve momenten en groeiend bewustwording aan. Tijdens deze meditatieve momenten gaan we aan de slag met lichaamsgerichte meditaties waarbij we in stilte onze aandacht steeds naar ons ervaren in het lichaam brengen. We gebruiken hiervoor somatische ankers in het lichaam. Hierbij zitten of liggen we stil, of bewegen we ons langzaam in de ruimte.

Tijdens deze meditatieve momenten gaan we aan de slag met lichaamsgerichte meditaties waarbij we in stilte onze aandacht steeds naar ons ervaren in het lichaam brengen. We gebruiken hiervoor somatische ankers in het lichaam. Hierbij zitten of liggen we stil, of bewegen we ons langzaam in de ruimte.

Deze meditaties bieden jou een manier aan om te vertragen en te verstillen zonder angst. Ze begeleiden jou naar meer presentie (aanwezigheid) en verruimen jouw aandacht. Deze meditaties leren jou om zacht te zijn voor jezelf en jezelf niet te verliezen in gepieker en verhaal.

In Integratief Somatische Meditaties nemen we ons lichaam als grond en basis van onze meditatiebeoefening. We mediteren met en vanuit het lichaam.

Ze zijn ontstaan en groeien nog steeds uit mijn achtergrond in diverse Somatic & Movement Practices, mijn jaren ervaring met zen en zijn meditaties in stilte en wandelmeditatie, Tai Chi en Slow Move (sensoriële beweging).

Wat kan je verwachten?

 

- aanleren van een goede zithouding (op kussen, stoel, bankje), of een goede lighouding
- meditatie vanuit de lichaamshouding
- meditatie met elementen/ankers van onze ademhaling
- diverse wandel-, stapmeditaties
- bodyscans
- hartmeditaties
- hara meditaties
- stemvibratie meditaties
- mediteren/bewegen in connectie met onze verschillende lichaamslagen/delen
- …

Deze meditaties vormen een mooie voorbereiding op Authentic Movement, aangezien ze ons innerlijk gewaarzijn trainen en zo ondersteuning bieden voor onze 'innerlijke getuige'.

CONTACT

bottom of page