top of page
WIN_20200617_11_19_02_Pro_Moment_edited.

GUIDE DRAWING® - uit de SENSORIMOTOR ART THERAPY

Haptisch bilateraal bewegend tekenen wordt ingezet als methode

voor stress- en emotieregulatie

WANNEER 

Vind je TRE niet aasluiten bij wie jij bent of hoe je met jezelf aan de slag wilt gaan, maar ben je iemand die graag met de handen werkt, met kleur, pastelkrijt- en vingerverf, of vind je dat net een uitdaging, dan is het mogelijk om een sessie GUIDED DRAWING aan te vangen om jouw overmatige stress te reguleren.

HOE en WAT

Dit Ritmisch Bilateraal Tekenen (wanneer mogelijk met de ogen gesloten, zoals bij Authentic Movement) maakt onderdeel uit van Sensorimotor Art Therapy, wat ook een Integratief Somatisch gerichte therapievorm is. Het werkt lichaamsgericht en is eveneens (zoals mijn andere begeleidingsvormen) stress- en trauma geïnformeerd. In deze Haptisch Beeldende Therapievorm, leer je luisteren naar jouw 'felt sense' die als jouw innerlijke gids jouw handen en armen begeleiden in een niet-beeldend, niet-figuratief tekenen. Je zal leren invoelen in wat er in jou vast zit en wat er in jou in beweging is. Dit geef je weer via een ritmisch bilateraal (met beide handen) tekenen (beweging op papier). Niet het WAT, maar het HOE je expressie geeft via het tekenen, en de beleving en resonantie van jouw tekenen komt op de voorgrond.

Vervolgens zal je bijna massagegewijs jouw spanning en stress die hierbij aansluiten wegtekenen om zo tot een ruimer innerlijke balans te komen. Ik begeleid je hier graag, wanneer nodig, met bijkomende psycho-educatie en interventies die jou ondersteunen om jouw zelfregulatie te verruimen en vernieuwde FLOW ter ervaren. 

> enkel in de praktijk bij Ronse

prijs 60€  (1u10min)     

> voor het maken van een afspraak vind je alle info onderaan

bottom of page