top of page

Volkomen kalm bewoog ze toen haar lichaam wat heen en weer en ... kwam weer op koers. Het was haar heel duidelijk: 'Als je je maar beweegt, als 'het' in je beweegt en je zelf met die beweging meegaat, kom je weer op koers.'

pg 177/ Innana, Marijke Baken

13_edited.jpg

Tijdens Authentic Movement luister je naar het gefluister in je lichaam.

Zoals hierboven beschreven wordt hoe wonderlijk ons lichaam werkzaam is en ons de weg toont, zo ontvouwen zich jouw unieke, zelfonthullende en helende bewegingen vanuit de open stilte. Kom in voeling met de innerlijke wijsheid van je lichaam en ontdek zo een weg van heling. Kom meedoen en ontdek AUTHENTIC MOVEMENT 

In een prikkelarme omgeving (opnieuw) in contact komen met je lichaam en je diepere Zelf.

 

Unfold & Re-member

(in de betekenis van terug samenbrengen: heel maken).

- verbinding met jezelf herstellen en verdiepen

- meer in voeling komen met wat je innerlijk beweegt

- lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel verruimen

- zelfvertrouwen en zelfwaarde bevorderen

- creativiteit ontwikkelen en uitdrukken

- ...

> Ben je nieuw in AM dan worden je de basisbeginselen meegegeven. Je hoeft ook geen voorafgaande ervaring te hebben met dans of andere bewegingsvormen.

> Ben je reeds met AM bekend of een frequente beoefenaar/beweger, ook dan ben je van harte welkom om je te verdiepen in deze praktijk.

Na elke deelronde volgt er dikwijls een verhelderend en verdiepend onderricht.

Nieuwsgierigheid is welkom

11_edited.jpg

Authentic Movement is een toegankelijke bewegingspraktijk waarbij je met de ogen gesloten, vanuit de stilte en vrij van oordeel, luistert naar de innerlijke sensaties en impulsen die in je oprijzen. De bewegingsdans die zo van binnenuit ontstaat kent zijn eigen unieke ontwikkeling. Je komt tot een verdiepend contact met wat leeft in je. Nieuwe inzichten ontluiken en er ontvouwt zich een creatieve en helende verbinding met jezelf.

Na deze bewegingsronde word je uitgenodigd ‘kleur en vorm’ te geven aan het gevoelde. We sluiten af met een deelronde. Bij aanvang wordt de nodige omkadering voorzien.

AUTHENTIC MOVEMENT is een dans- en bewegingsmethode die nog maar weinig bekent is en toch van betekenis is voor het verkrijgen van meer innerlijk inzicht en rust. Het is een zachte wijze om jouw eigen wijze van creativiteit en zijn te ontdekken. Opmerkelijk hier is dat er geen gebruik wordt gemaakt van muziek. Bovendien zal je met gesloten ogen jouw bewegingen innerlijk volgen en observeren/traceren (to track). 

In AUTHENTIC MOVEMENT vertrekken we vanuit de stilte in onszelf om zo, met de ogen gesloten, de innerlijke impuls, stemming, of verbeelding die in ons oprijst in beweging te brengen. Hier geen danspasjes, alsook laten we muziek achterwege. De dans die daaruit ontstaat kent zijn eigen ritme, is verstild of wild, is subtiel en weinig zichtbaar, tot groots en ruim, is diep en rijk.

Onze innerlijke getuige, die niet oordelend aanwezig is, en actief is, verruimt ons (lichaams)bewustzijn. Je komt meer tot een innig contact met jezelf, jouw zelfwaarde en creativiteit. Nadien word je uitgenodigd hier 'kleur' aan te geven (d.m.v. kleurtekening) of om op andere wijze jouw ervaren te integreren. We sluiten af met een deelronde.

Voorafgaande ervaring is niet vereist.

Voor levensverdiepers !

AUTHENTIC MOVEMENT een weg van bewegen

Om de verbinding met jezelf te herstellen en te verdiepen    en meer in voeling te komen met wat jou innerlijk beweegt 

Om jouw lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel te verruimen                            

Om jouw zelfvertrouwen, zelfwaarde en zelfliefde te bevorderen.               

Om jouw creativiteit te ontwikkelen en uit te drukken     

Om een belichaamde spiritualiteit vorm te geven.                                                  

6.jpg

AUTHENTIC MOVEMENT een weg van vertrouwen                                                                                                       

in het je laten omvormen van binnenuit 

vanuit een steeds vernieuwde bereidheid  

om in alle openheid en nieuwsgierigheid 

naar dat wat leeft in jou te luisteren 

en dit zonder oordeel naar jezelf toe 

om je in beweging te laten ontvouwen     

naar een authentieker Zelf           

en zo vollediger in het leven te staan

 

AUTHENTIC MOVEMENT een weg van heling

Wens je deel te nemen 

1 > schrijf je in via het online INSCHRIJVINGSFORMULIER gemeld bij de cursus

2 > Jouw inschrijving is pas definitief bij betaling 

rekeningnummer (Fintro)

Els Soetaert

BE12 1420 6310 5292

3 > Meld bij inschrijving : naam cursus, datum les/of startdatum reeks, naam deelnemer

headerneiuwsbrief_01.jpg

Wens je meer info snuister dan even doorheen de de pagina GROEPSAANBOD en elk aanbod wordt dan verder toegelicht. 

Bij vragen aarzel niet me te contacteren via CONTACTgegevens onderaan

Deze video vertelt In het kort welke pijn en tekort o.a. AUTHENTIC MOVEMENT op zachte wijze kan herstellen. Met AM bieden we een veilige ruimte om in beweging te brengen wat leeft in jezelf, wat gehoord en gezien en erkend wil worden zonder oordeel. Alsook word je hierin gezien en gehoord, want de begeleider, of een mededeelnemer, beoefend als getuige ook zonder oordeel te zijn. Zo kom je tot zelfaanvaarding, heel je hechting en kom je meer in het reine met wat echt leeft in jou en leer je jouw authenticiteit te omarmen. AM kan in individuele sessies of in groepsverband aangeboden worden.
(bij diepe traumatisering is het wel aangeraden om individuel therapie te volgen om een basis veiligheidsgevoel in jezelf terug te kunnen vinden vooraleer enkel met AM aan de slag te gaan)

GETUIGENISSEN

AM is een aanrader … het was en is  voor mij een onbekende uitdaging
maar oh zo LEERRIJK naar mezelf toe. Niemand kijkt. Niemand oordeelt ...ook ikzelf niet. De beweging leid  me naar mijn diepste ik. Mijn zelfvertrouwen krijgt een boost.  Het in kleur omzetten wat ik  beleefde is een meerwaarde om het daarna, als ik het wil delen, in woorden om te zetten. Je komt rijker buiten. Ik kijk uit naar AM in 2020 met de deskundige lieve begeleiding van Els

 

De stilte verraste mij keer op keer en bracht mij bij emoties, overtuigingen, beelden, bewegingen en inzichten die ik op dat moment nodig had. Daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor. De warme, professionele begeleiding van Els maakt het helemaal af, een aanrader! (Ine)

Graag maak ik een beetje reclame voor dit mooie aanbod van Els. Ik ben er graag weer bij. AUTHENTCI MOVEMENT heb ik reeds gevolgd bij haar en ik kan het iedereen aanbevelen. Het gaat voor mij over het opnieuw ontdekken van de wijsheid van ons eigen lichaam, doorheen beweging voelen waar ons lichaam ons heen leidt. Ja, vooral leren voelen. (Wouter C.)

CONTACT

bottom of page