top of page

CITAAT

WANNEER

Je bent toe aan diepe rust en vind dit even niet op jezelf

of je wenst in alle veiligheid een zelfhulpmethode toe te passen om je stress en bijhorende spanningen te reguleren.

> je hebt stress, chronische stress, ...

> je hebt stress gerelateerde klachten, rugpijn, nek-en schouderklachten, ...

> je zit in een burn-out, fibromyalgie, of hebt andere chronische pijnen ...

> je ervaart vermoeidheid, slaapmoeilijkheden, ...

> je zoekt naar een complementaire behandeling naast jouw medische of therapeutische behandeling

> je zoekt een complementaire behandeling om te rehabiliteren

> ...

> je hebt behoefte aan ontspanning, rust, stilte, ...

> je wilt kennismaken met het waterwerk, ...

> ...

> of je hebt geen nood of behoefte aan therapie, of dit schrikt je wat af, dan kan het volgende aanbod een mogelijke insteek en kennismaking zijn

WAT

 

in de praktijk/bewegingsruimte

> TRE®, Tension Release Exercises, word je onder begeleiding aangeleerd zodanig dat je deze stressreducerende methode zelf thuis kunt toepassen, eventueel met tussentijdse contacten. Ik leer je in een 3-tal sessies hoe je zelf, met behulp van enkele oefeningen, jouw diepe stress en zijn lichamelijke negatieve gevolgen ervan uit je lijf kunt trillen.

> GUIDED DRAWING®, voor het Ritmisch Bilateraal Tekenen hoef je niet te kunnen tekenen. Dit soort niet-figuratief tekenen word je aangeboden als een soort zelf-massage en stress regulerende methode, met bijpassende begeleiding.

in het warme water/therapiebad

> Cranio in water/Watsu®/Healing Dance® (in warm water 33/34°). Hierbij wordt je met de hulp van enkele drijfmiddelen in het warme water gedragen en zachtjes bewogen om zo terug in contact te komen met de diepe helende stilte in jezelf. Tijdens deze lichaamsgerichte behandeling in het water blijf jij eerder passief en wordt er met lichte aanraking en beweging (ontwinden van het lichaam) gewerkt

Aarzel niet me te contacteren voor bijkomende informatie.

ian-parker-552095-unsplash.jpg

TRE®, Trauma and Tension Release Exercises -

                                        Spanning Ontladende Oefeningen

In een meer dynamisch kader van zelfzorg, zelfregulatie, en stress- en trauma release bied ik je, als gecertificieerd TRE®-provider, de mogelijkheid aan om

> TRE® te leren, Trauma Tension & Stress Release Exercise, zodanig dat je deze stress reducerende zelfhulp-methode thuis kunt toepassen, eventueel met tussentijdse contacten. Ik leer je in een minimum van een 3-tal sessies hoe je zelf, met behulp van enkele Spanning Ontladende Oefeningen, jouw diepe stress en zijn lichamelijke negatieve gevolgen ervan uit je lijf kunt trillen.

Aan de hand van eenvoudige opwarmingsoefeningen creëren we de mogelijkheid om ons lichaam te laten trillen en vibreren om zo chronische stress- en vastzittend trauma uit ons lijf vrij te trillen. Deze oefeningen werden door David Berceli samengebracht tot een geheel om te komen tot het uiteindelijke bevrijdende trillen. TRE® wordt toegepast in diverse stress- en trauma-gerelateerde omgevingen om deze opgebouwde spanningen een uitweg te gunnen.

Jij ook kunt van dit natuurlijk fenomeen, die je onder begeleiding op eenvoudige wijze opnieuw wordt eigen gemaakt, jouw persoonlijk voordeel halen en jezelf zo het geschenk geven door aan de hand van dit lichaamseigen 'neurogeen trillen' je van jouw innerlijke stress te bevrijden. Iedereen heeft wel last van dagelijkse stress en je hoeft dus geen traumatische achtergrond te hebben om hier voordeel uit te halen. TRE® is een innerlijke en natuurlijke hulpbron en in de begeleiding wordt ook de nodige omkadering en achtergrond gegeven.

Ik bied zowel individuele begeleiding aan als introductiereeksen in groep.

PRIJSZETTING > voor TRE volg je minimaal 3 sessies

> praktijk bij Ronse: voor de 3 sessies betaal je 180€ (= 60€/per sessie van 1u10min, je betaald met volgende verdeelsleutel : 1ste sessie betaal je 80€, 2de sessie betaal je 60€, 3de sessie betaal je 40€, vanaf de 4de sessie betaal je telkens 60 €/1u10min) 

> wens je een afspraak te maken dan vind je alle info en betalingsmogelijkheden verder onderaan

> GUIDED DRAWING - uit de Sensorimotor Art Therapy

                        Ritmisch Bilateraal Tekenen ingezet als stress- en emotieregulatie

WANNEER 

Vind je TRE niet aasluiten bij wie jij bent of hoe je met jezelf aan de slag wilt gaan, heb je meer nood aan emotieregulatie, ben je iemand die graag met de handen werkt, met kleur, pastelkrijt- en vingerverf, of vind je dat net een uitdaging, dan is het mogelijk om een sessie GUIDED DRAWING aan te vangen om je stress en emoties te reguleren.

HOE en WAT

Dit Ritmisch Bilateraal Tekenen (wanneer mogelijk met de ogen gesloten, zoals bij Authentic Movement) maakt onderdeel uit van Sensorimotor Art Therapy, wat ook een Integratief Somatisch gerichte therapievorm is. Het werkt lichaamsgericht en is eveneens (zoals mijn andere begeleidingsvormen) stress- en trauma geïnformeerd. In deze Haptisch Beeldende Therapievorm, leer je luisteren naar jouw 'felt sense' die als jouw innerlijke gids jouw handen en armen begeleiden in een niet-beeldend, niet-figuratief tekenen. Je zal leren invoelen in wat er in jou vast zit en wat er in jou in beweging is. Dit geef je weer via een ritmisch bilateraal (met beide handen) tekenen (beweging op papier). Niet het WAT, maar het HOE je expressie geeft via het tekenen, en de beleving en resonantie van jouw tekenen komt op de voorgrond.

Vervolgens zal je bijna massagegewijs jouw spanning en stress die hierbij aansluiten wegtekenen om zo tot een ruimer innerlijke balans te komen. Ik begeleid je hier graag, wanneer nodig, met bijkomende psycho-educatie en interventies die jou ondersteunen om jouw zelfregulatie te verruimen en vernieuwde FLOW ter ervaren. 

in de praktijk bij Ronse 

prijs 60€      

> voor het maken van een afspraak en de betalingsmogelijkheden vind je alle info onderaan

WIN_20200617_11_19_02_Pro_Moment_edited.
PA302333.jpeg

Cranio in water / Watsu® / Healing Dance®

Cranio in Water/Watsu/Healing Dance wordt aangeboden ter relaxatie zowel nabij Ronse, als nabij Dendermonde. Cranio in Water is aangewezen bij overmatige stress, burn-out, fibromyalgie, CVS, andere chronische pijnen, ... en kan ook een ingang zijn tot verdere therapie/begeleiding 'in het water' (Integratief Aquatische Therapie -IAT) of 'op het land' (Integratief Somatische Therapie - IST/DBT).

In het water bewegen we anders dan op het droge. Doordat het water ons lichaam langs alle kanten omringt en draagt, en de zwaartekracht wegvalt, zijn andere bewegingen mogelijk dan op het land. Vanuit diepe ontspanning kunnen (oude) spanningen ontwinden en zo de ruimte krijgen zich uit te drukken en los te laten.

Niet voor niets wordt water als hét helende element beschouwd in diverse culturen, alsook is het bekend een pijnverminderend en stressreducerend effect te hebben.

In combinatie met Healing Dance Below kan ik je ook onder water voeren (met een neusklem uiteraard). Je ervaart nog meer de drie-dimensionaltiteit van bewegen en de gewichtsloosheid. Een unieke ervaring. Je kan hiervoor kiezen, maar dit hoeft niet.

Soms kan het lichaam reeds loslaten, maar de 'psyche' nog niet, of omgekeerd. Soms kan 'iets' (weerstand, angst, boosheid, verdriet, een aanname, ... ) niet loslaten aangezien het nog niet echt gezien, erkend, doorvoeld, doorwerkt en geïntegreerd werd. Een traject van Integratief Somatische Therapie en/of in combinatie met Integratief Aquatische Therapie kan dan in aanmerking komen na overleg. Lees meer hierover onder desbetreffend aanbod.

> in zwembad Piscine Atlantid (bij Ronse)

prijs 90€ (zwembadhuur inbegrepen, sessie van 1u, 1u20 met omkleden inbegrepen)       

> voor het maken van een afspraak en de betalingsmogelijkheden vind je alle info onderaan

CONTACT

bottom of page