top of page

QI GONG

in Ronse

QI GONG is een vorm van meditatie in beweging.

QI GONG

- brengt je uit je hoofd en terug in je lichaam

- ondersteunt je gezondheid, je houding, en je bewegingsapparaat (gewrichten)

- brengt jouw energie terug in balans.

 

QI GONG kent vele subtiele, zachte bewegingsvormen om je levenskracht te bevorderen en in balans te brengen. Deze korte bewegingssequenties worden verschillende malen herhaald om een diepgaander effect te bekomen.

 

QI GONG verbetert de circulatie van je vitale energie, of qi, en van het bloed en de ademhaling, zonder dat het belastend of uitputtend aanvoelt.

QI GONG regelmatig beoefenen ondersteunt de vitaliteit in het lichaam en brengt kalmte en creativiteit in de geest.

> in het najaar 2024 start ik met

Tai Chi QIGONG 18 Forms, of ook Shibashi genoemd.

VOOR WIE ?

Voor iedereen.

Geen voorkennis vereist. 

Ook mogelijk vanop een stoel.

Schermafbeelding 2023-12-14 153103_edited.jpg

Een oude liefde

Coronatijd heeft me naar oude liefdes doen teruggrijpen: Tai Chi en QI GONG.

Aangezien QI GONG, nu met mijn iets oudere leeftijd, heel heilzaam aanvoelt, en bovendien mooi aansluit bij mijn eerdere bewegingsreeksen Take a Breath, Breath & Boundary, zette ik die oude liefde terug in beweging.

 

Ik verdiepte me opnieuw in QI GONG bij Mimi Kuo-Deemer via haar mentorship programma.

> Zo startte ik in januari 2024 bij Ronse met de minireeks rond de 8 brokaten

 

Hierbij nam ik ook het initiatief om korte live online lessen te geven, waarvan de recordings verzameld zijn in mijn online platvorm

Els Aquatouch Academy. Je vind er een gratis aanbod, alsook de meer dan 35X 30 min. online live recordings tegen een zeer democratische prijs (zie verder hieronder).

ONLINE AANBOD

Schermafbeelding 2023-12-14 153958.png

online bewegingsruimte

Soms heb je goede voornemens om thuis even tijd te nemen om te bewegen, maar het komt er niet van.

 

Via Els Aquatouch Academy vind je een online bewegingsruimte met meer dan 35x30min. live online recordings.

 

Ze zijn jn er als zetje om even in beweging te komen van thuis uit. En dit op jouw eigen tempo.

VOOR WIE ? Voor iedereen.  

Ook mogelijk vanop een stoel.

Ook voor professionelen biedt

 Els Aquatouch Academy een inspiratieplek van beweging.

TAKE A BREAK - kick-off - 21092022 - teaser_Moment(3).jpg

MET WAT HET BEGON

BREATH, BODY

& BOUNDARY

Adem is de vloeiende grond onder al onze bewegingen. Via diverse relaxerende en meer dynamische oefeningen ervaar je jouw ademen als bron van ontspanning én levendigheid. Bewegingen om gronding, centering en interne lichaamsverbindingen te bevorderen worden toegevoegd. andere oefeningen introduceren het ervaren, bewonen en bewaken van een gezonde grenszetting. Het geheel wordt omkaderd door een leerrijke achtgergrond.

In het kader van zelf-regulatie ontwierp ik onderstaande reeksen die nu één geheel vormen. Via lichaamsgerichte 'tools', oefeningen en duiding zal je ontdekken wat het betekent en hoe het voelt om zowel ontspanning als vitaliteit te kunnen ervaren, om jouw verbinding met jouw eigen lichaam te verstevigen en zijn interne connecties te ontdekken en te verruimen. Om zo gegrond, gecentered en met de juiste afstemming naar jezelf toe en naar de omgeving toe je in de wereld te kunnen bewegen.

MODULE 1 - In de basismodule Take a Breath leg ik de nadruk op het belang van een open en flexibele ademhaling als bron van ontspanning én van levendigheid (presence with fluent energy).

MODULE 2 - met Body Integration ga ik verder in op de interne samenhang van ons lichaam en zal ik het hebben over gronden, centeren, uitlijnen en onze interne lichamelijke connecties.

MODULE 3 - Met Breath & Boundary bouw ik verder voort op de vorige modules en introduceer ik hoe we een gezonde somatische grenszetting kunnen oefenen, ervaren, bewonen en bewaken.

Deze 3 delen heb ik nu samengevoegd en vormen de reeks

BREATH, BODY & BOUNDARY towards Bodyfulness

TAKE A BREATH

Adem is de vloeiende grond onder al onze bewegingen. Via diverse relaxerende en meer dynamische oefeningen ervaar je jouw ademen als bron van ontspanning én levendigheid. Het geheel wordt gebed in een leerrijke duiding.

BODY

Integrations

In deze tweede module (van drie) gaan we diverse ademhalingsoefeningen die tijdens Take a Breath aan bod kwamen, hernemen. En we voegen toe! We vervolgen met bewegingen om gronding, centering en interne lichaamsverbinding te bevorderen. Je verruimt je lichaamsbewustzijn en intern goed voelen, alles met de nodige omkadering.

BREATH &

BOUNDARY

Een gezonde somatische grenszetting, hiermee gaan we aan de slag in deze module. En we herhalen ook elementen van de vorige modules.

 

Lees meer

GETUIGENISSEN

Dag Els, Dank je voor het bieden van adem-ruimte die inderdaad ons geboorterecht is. Goed dat je ons eraan hebt her-innerd ;) We vonden jouw workshop allebei heel krachtig. Er zal zeker intensiever en bewuster gebruik worden gemaakt van de persoonlijke 'space'. Ook fijn dat je persoonlijke tips meegeeft om mee te nemen.Groetjes, Bie en Aaron

 

"TAKE A BREATH was een fantastische ervaring om rust te vinden in jezelf en opnieuw te ontdekken hoe eenvoudig helend je eigen adem is! Vooral de originele opbouw van de 3 lessen sprak me aan, niet enkel oefeningen, maar ook het hele verhaal er rond. Dat alles onder de boeiende begeleiding van Els Soetaert. Graag meer van dat!" (Greet)

Dag Els, Ik heb genoten van de sessies in de Ast. Het was een aangename ervaring om eens "anders" te leren ademen. Ik probeer tijdens mijn dagelijkse routine een paar "adem"momentjes in te lassen.

 

CONTACT

bottom of page