top of page

ADEMRUIMTE

BREATH, BODY& BOUNDARY

towards Bodyfulness

Scroll Down

CITAAT

NIEUW

live online bewegingsruimte

TAKE A BREAK

WAT ? Een live-online bewegingsruimte met een bewegingsaanbod puttend uit bewegingsmateriaal van de reeksen TAKE a BREATH en BREATH & BODY (zie verder hieronder), en aangevuld met passende qi-gong oefeningen. 

VOOR WIE ? Voor iedereen. Later instappen is mogelijk.

WANNEER? woensdagochtenden startend om 8u30 kun je aansluiten via de toegezonden zoomlink. Om 8u05 nodig ik je uit om van thuis uit samen in beweging te gaan. Hiertoe kun je de oefeningen volgen waarin ik je een half uur begeleid. De laatste 5 minuten zijn ter afronding. hiervan betreft.

HOE? Je hebt nodig: computer, zoomlink (zend ik door na inschrijving deelname) met jouw videobeeld aan en jezelf voldoende zichtbaar, een vrije ruimte van 3m op 3m ongeveer, een krukje en een dekentje en/of yogamat.

HOE INSCHRIJVEN? Wens je mee te doen dan kun je het inschrijvingsformulier invullen (zie verder hieronder) en je zal per maand een nieuwe zoomlink doorgestuurd krijgen. Hiervoor hoef je zelf geen 'zoom us' geïnstalleerd te hebben.

LET WEL: het gegeven bewegingsmateriaal zal worden opgenomen voor verder gebruik. Weet dat enkel ik hierbij in beeld zal zijn. 

DOE MEE aan de PRE-START: de pre-start is bedoeld om ons in te oefenen wat enerzijds de technische kant hiervan betreft. Moeilijk is het niet, maar misschien dien ik hier en daar wel wat aan te passen qua beeld en geluid. De Pre-start heeft een eigen zoom-link, dus meld je aan als je wenst mee te doen met de pre-start.

BREATH, BODY

& BOUNDARY

Adem is de vloeiende grond onder al onze bewegingen. Via diverse relaxerende en meer dynamische oefeningen ervaar je jouw ademen als bron van ontspanning én levendigheid. Bewegingen om gronding, centering en interne lichaamsverbindingen te bevorderen worden toegevoegd. andere oefeningen introduceren het ervaren, bewonen en bewaken van een gezonde grenszetting. Het geheel wordt omkaderd door een leerrijke achtgergrond.

In het kader van zelf-regulatie ontwierp ik onderstaande reeksen die nu één geheel vormen. Via lichaamsgerichte 'tools', oefeningen en duiding zal je ontdekken wat het betekent en hoe het voelt om zowel ontspanning als vitaliteit te kunnen ervaren, om jouw verbinding met jouw eigen lichaam te verstevigen en zijn interne connecties te ontdekken en te verruimen. Om zo gegrond, gecentered en met de juiste afstemming naar jezelf toe en naar de omgeving toe je in de wereld te kunnen bewegen.

MODULE 1 - In de basismodule Take a Breath leg ik de nadruk op het belang van een open en flexibele ademhaling als bron van ontspanning én van levendigheid (presence with fluent energy).

MODULE 2 - met Body Integration ga ik verder in op de interne samenhang van ons lichaam en zal ik het hebben over gronden, centeren, uitlijnen en onze interne lichamelijke connecties.

MODULE 3 - Met Breath & Boundary bouw ik verder voort op de vorige modules en introduceer ik hoe we een gezonde somatische grenszetting kunnen oefenen, ervaren, bewonen en bewaken.

Deze 3 delen heb ik nu samengevoegd en vormen de reeks

BREATH, BODY & BOUNDARY towards Bodyfulness

TAKE A BREATH

Adem is de vloeiende grond onder al onze bewegingen. Via diverse relaxerende en meer dynamische oefeningen ervaar je jouw ademen als bron van ontspanning én levendigheid. Het geheel wordt gebed in een leerrijke duiding.

BODY

Integrations

In deze tweede module (van drie) gaan we diverse ademhalingsoefeningen die tijdens Take a Breath aan bod kwamen, hernemen. En we voegen toe! We vervolgen met bewegingen om gronding, centering en interne lichaamsverbinding te bevorderen. Je verruimt je lichaamsbewustzijn en intern goed voelen, alles met de nodige omkadering.

BREATH &

BOUNDARY

Een gezonde somatische grenszetting, hiermee gaan we aan de slag in deze module. En we herhalen ook elementen van de vorige modules.

 

Lees meer

GETUIGENISSEN

Dag Els, Dank je voor het bieden van adem-ruimte die inderdaad ons geboorterecht is. Goed dat je ons eraan hebt her-innerd ;) We vonden jouw workshop allebei heel krachtig. Er zal zeker intensiever en bewuster gebruik worden gemaakt van de persoonlijke 'space'. Ook fijn dat je persoonlijke tips meegeeft om mee te nemen.Groetjes, Bie en Aaron

 

"TAKE A BREATH was een fantastische ervaring om rust te vinden in jezelf en opnieuw te ontdekken hoe eenvoudig helend je eigen adem is! Vooral de originele opbouw van de 3 lessen sprak me aan, niet enkel oefeningen, maar ook het hele verhaal er rond. Dat alles onder de boeiende begeleiding van Els Soetaert. Graag meer van dat!" (Greet)

Dag Els, Ik heb genoten van de sessies in de Ast. Het was een aangename ervaring om eens "anders" te leren ademen. Ik probeer tijdens mijn dagelijkse routine een paar "adem"momentjes in te lassen.

 

CONTACT

bottom of page